Настоятель парафії великомучениці Анастасії Узорешительниці в Мінську Віталій Малишевський прочитав своїм парафіянам проповідь про те, що арешти і автозаки – це богоугодна справа.

У мережі з’явився фрагмент проповіді, в якому священник Білоруського екзархату РПЦ навіть підібрав для своїх парафіян цитату з приводу автозаків, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Що нам каже Святе Письмо з приводу автозаків? У посланні до римлян апостол каже: “Представник влади на службі у Бога для твого блага. Якщо ж ти робиш зло, то бережися – він недаремно носить меч”. Меч – це всі ті заходи, які вживаються, щоб зупинити беззаконня. Інший переклад: “Вони слуги Бога і діють тобі на благо, а якщо робиш зло – тоді бійся”. Тобто кому потрібно боятися автозаків? Тому, хто робить зло”, – запевнив священник.

Ну, є такі люди, до яких треба вживати такі заходи і саджати до автозаків, чому тут дивуватися, запитує священник.

Храм святої великомучениці Анастасії Узорешительниці в Мінську – це одна з парафій Білоруської православної церкви (Білоруський Екзархат РПЦ).

Зазначимо, що у Білорусі перед серпневими президентськими виборами відбуваються мітинги опозиції та збори підписів на підтримку потенційних кандидатів – опонентів чинного президента Олександра Лукашенка, який беззмінно керує країною вже маже 26 років.

Від самого початку виборча кампанія проходить в атмосфері страху, погроз і залякування. Відбуваються затримання і арешти активістів ініціативних груп кандидатів у президенти і звичайних виборців, які беруть участь в мирних пікетах, повідомляють білоруські правозахисники.

Зокрема, до 15 діб тюремного ув’язнення було засуджено опозиційного кандидата Миколу Статкевича та кількох блогерів – в рамках посилення боротьби з інакомисленням у Білорусі перед виборами.

Comments are closed.