В рамках архіпастирського візиту на Львівщину митрополит Київський і всієї України Епіфаній 15 липня звершив літургію, освячення іконостасу і чин оновлення храму у Святогірському чоловічому монастирі Положення ризи Пресвятої Богородиці, який розташований між селами Білий Камінь та Ушня Золочівського району.

Його Блаженству співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, настоятель обителі ігумен Онуфрій (Дзюпин) та численне духовенство, передає пресслужба ПЦУ.

За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Наприкінці відправи Предстоятель помісної Українськоі Православної Церкви відзначив благодійників обителі церковними нагородами та виголосив проповідь.

“Це місце ознаменоване на честь Пресвятої Богородиці, яка явилася тут і відтоді ім‘я нашої Небесної Матері постійно прославляється у цій святій обителі. Сьогодні свято, в честь якого ми по особливому вшановуємо Діву Марію, адже Вона безперестанно опікується людським родом та молиться перед Престолом Господнім за кожну душу. Тож просімо допомоги Пресвятої Владичиці, зберігаймо нашу єдність, примножуймо любов, щоб духовно збагатитися та відчути дотик Божественної благодаті й утверджуймо і надалі великий дар нашої церковної незалежності”, – сказав Блаженнійший владика.

Після Божественної літургії митрополит Епіфаній у співслужінні єпископату звершив освячення води на джерелі поряд із храмом.

Comments are closed.