У Православній Церкві України пояснили, що згасла свічка в руках, не означає швидкої смерті, і закликали не вірити у забобони і “погані прикмети”.

Також священнослужителі просять вірян не шукати у формі вогню свічки, випадковому подиху сусіда чи протягу, який загасив свічку, жодних натяків і пояснень того, чого немає.

Так виникають забобони, які є марновірством, помилковою вірою, пояснили у публікації на сторінці ПЦУ у Facebook.

Церква наголошує: “Подібні забобони шкодять нашому духовному життю, пізнанню Господа та істинної віри”.

“Коли в людини немає щирої віри в Бога, то “богом” для неї стає щось інше. Пам’ятайте: усі негаразди та сумніви можна побороти молитвою до Господа та щирим каяттям. Забобони ж, навпаки, перекручують істину віру та породжують у душі страх, який і стає причиною негараздів”, – пояснили у ПЦУ.

Під час відвідин храму вірянам порадили краще концентруватись на щирій молитві, бажанні добра своїм близьким, на любові, чистій цілющій вірі у Господа нашого Ісуса Христа.

“І завжди пам’ятайте слова нашого Спасителя: “Я – Світло для світу; хто піде вслід за Мною, той не ходитиме в темряві, а матиме світло життя” (Ін. 8: 12). Живіть зі світлом і миром у душі та не вірте ніяким забобонам”, – закликали вірян священнослужителі.

Comments are closed.