ПЦУ опублікувала онлайн-екскурсію перлиною православ’я – Спасо-Преображенським собором, що розташований у Вінниці.

Протягом різного часу у теперішньому головному православному храмі Вінниці мали місце хрещення та вінчання Михайла Коцюбинського, був обладнаний гумовий склад, працювали спортзал товариства “Динамо” і зала органної музики.

Спасо-Преображенський собор був побудований у XVIII столітті за проєктом італійського архітектора Паоло Фонтана. За свою довгу історію цей храм пережив чимало потрясінь. Але зараз він гордо височіє в історичному центрі міста та включає в себе келії, башту та мур, є пам’яткою архітектури і містобудування національного значення.

Більше цікавинок про цю перлину православ’я можна дізнатися, передивившись онлайн-екскурсію, яку провели архімандрит Софроній (Чуприна) та протоієрей Віталій Голоскевич.

Екскурсія Спасо-Преображенським собором м. Вінниця

Запрошуємо вас у цікаву подорож унікальним храмом, що височіє в центрі Вінниці та має самобутню історію: місцями – трагічну, місцями – героїчну, але достойну вшанування. Спасо-Преображенський кафедральний собор ПЦУ має чимало цікавинок для сучасників! Архімандрит Софроній (Чуприна) та ключар собору протоієрей Віталій Голоскевич прямо зараз діляться цікавими фактами та правдивою історією цієї святині онлайн! Вмикайтеся 🙂

Опубліковано Православна Церква України Пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Comments are closed.