Офіційний сайт Олександрівського благочиння Московського Патріархату (РПЦвУ), яке зараз знаходиться на непідконтрольній Україні території так званої “ЛНР”, назвав військових української армії “нацистами”, а терористів “ЛНР” – “героїчними захисниками”.

Відповідні формулювання виявили у статті на сайті Олександрівського благочиння  від 4 липня, повідомляє Духовний фронт України.

“У ті червневі дні 2014 року війська “перевернутої” Євромайданом України оточували й оточували республіку (“ЛНР”, – ред.) з трьох можливих для цього сторін. Вони розтяглися по всій лінії фронту такою собі довгою кишкою, що поглинає міста і села повсталого Донбасу. Здавалося, ще трохи, і цей, нацистської вдачі удав, проковтне і передмістя, і сам Луганськ з його героїчними захисниками“, – йдеться у статті проросійських церковників.

Публікація має назву “Виживання Олександрівська в страшне літо 2014 року. Трудівники тилу”.

Трудівниками тилу названі священники Московського Патріархату, які щедро допомагали і російським найманцям, і сепаратистам. Вони не соромляться відкрито про це писати.

Також у РПЦвУ припустили, що б трапилось, якби українські війська все ж таки звільнили від російських найманців місто Олександрівськ.

“Який кінець у цьому випадку очікував тих, хто підтримав створення республік (“Л/ДНР”, – ред.), ніхто не сумнівався: чи вб’ють одразу, або замордують в тюрмах – третього не дано”, – повідомляють на сайті РПЦвУ.

Comments are closed.