Влада Китаю пропонує збіднілим жителям країни відмовитися від віри в Христа в обмін на соціальні пільги. Про це повідомляє видання «Bitter Winter».

За інформацією видання, пандемія коронавірусу значно вплинула на економіку Китаю і рівень життя людей, в першу чергу тих, які не мають високих доходів. Деякі з них не зможуть існувати без допомоги з боку держави.

Однак, занадто часто державні чиновники країни примушують віруючих християн відмовитися від віри в Христа в обмін на соціальну допомогу.

У квітні влада північної провінції Шаньсі зібрала представників усіх сіл, що знаходяться під її юрисдикцією. Їм було наказано прибрати хрести, релігійні символи і зображення з будинків вірян, які отримують соціальну допомогу, і замінити їх портретами голови Мао і президента Сі Цзіньпіна. Чиновникам було дано вказівку анулювати субсидії тим, хто протестує проти порядку.

В одному з сіл віруючий християнин розповів, що за словами державного чиновника, який замінив календар із зображенням Ісуса Христа на портрет Мао Цзедуна, «збіднілі релігійні сім’ї не можуть отримувати гроші від держави даром – вони повинні підкорятися Комуністичної партії за гроші, які вони отримують».

Ще один християнин, у якого відібрали релігійні зображення, вважає що «уряд Китаю намагається знищити нашу віру і хоче стати Богом замість Ісуса Христа».

Подібна політика проводиться і в інших місцях по всьому Китаю. У квітні уряд міста Синьюй в південно-східній провінції Цзянсі відібрав допомогу з інвалідності у двох християн, заявивши, що вони будуть розглядатися як антипартійні елементи, якщо продовжать з чоловіком відвідувати богослужіння.

Також в окрузі Поянг провінції Цзянси позбавили допомоги 80-річного християнина, який сказав «Слава Богу», під час отримання щомісячної субсидії в розмірі 200 юанів (близько $ 28). «Вони очікували, що я подякую Комуністичної партії», – сказав віруючий.

14 квітня в місті шанці в провінції Хенань християни були позбавлені мінімальної допомоги, оскільки урядовці виявили на дверях їхнього будинку зображення хреста.

Comments are closed.