Смерть волонтера та керівника «Дому Милосердя» Олексія Кучапіна поліція розслідуватиме як умисне вбивство. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в коментарі ZN.UA.

За його словами, результати судово-медичної експертизи, огляду тіла і місця події дозволили слідству встановити причину смерті. Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

«Про причини смерті сказав розтин. І огляд тіла. І огляд місця події”, – зазначив заступник міністра.

Геращенко уточнив, що розтин було завершено об 11:30 у четвер, 23 липня. Він також підкреслив, що вдова покійного може забрати його тіло в Бюро судмедекспертизы.

За словами заступника голови МВС, через годину після завершення розтину слідчий Рустам Бондар зателефонував дружині Кучапіна і сказав їй прийти з документами до іншого члена слідчої групи – слідчого Вероніки Поліщук. О 14:15 дружина прийшла до слідчого Поліщук, і та віддала їй паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення Кучапіна, видане «Домом молитви Києва». Співробітниця поліції пояснила, що із цими та своїми документами слід йти у морг за довідкою про причини смерті, а потім – в прокуратуру за дозволом на видачу і поховання тіла.

У поліції запевнили, що більше ніяких скарг і заяв з її боку не було.

Comments are closed.