Представник Європейського Союзу заявив, що рішення президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана перетворити Святу Софію на мечеть «безсумнівно, породжує недовіру, сприяє новим розбіжностям між релігійними громадами та підриває зусилля ЄС в області діалогу і співпраці».

Про це повідомляє грецьке видання Аmna.gr.

За інформацією видання, Рада міністрів закордонних справ ЄС показала, що «серед міністрів існує широкий консенсус щодо того, щоб звернутися до турецької влади з проханням переглянути своє рішення».

Також було сказано, що згідно з висновками останнього засідання Ради міністрів закордонних справ, представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Хосеп Боррелл покликаний «вивчити нові шляхи, що ведуть до ослаблення напруженості».

Крім того, Хосеп Боррелл провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Туреччини Мевлутом Чавушоглу, в ході якого вони погодилися з тим, що «існує необхідність в деескалації напруженості».

Співрозмовник видання також заявив, що «Боррелл проведе брифінг для міністрів закордонних справ ЄС на неофіційній раді міністрів закордонних справ в кінці серпня в Берліні, на порядку денному якого також буде стояти питання про Туреччину».

Comments are closed.