Редакція турецького проісламського журналу “Gercek Hayat” вважає, що після повернення храму Святої Софії статусу мечеті прийшов час відродити і халіфат, повідомляє видання  jihadwatch.org.

У свою чергу, Асоціація адвокатів Анкари звинуватила “Gercek Hayat” в заклику до повстання і подала кримінальну скаргу на журнал, попросивши прокурорів провести розслідування.

На їхню думку, головний редактор журналу Кемаль Озер і оглядач Абдуррахман Діліпак “спровокували ненависть і закликали до збройного повстання проти турецької держави”.

Скандал виник через останній номер журналу, який вийшов 27 липня. Зокрема, через слова, написані на обкладинці видання: “Збирайтеся на халіфат. Якщо не зараз, то коли? Якщо не ти, то хто?”. Крім того, досить провокаційні висловлювання містилися в інтерв’ю з Діліпаком, турецьким журналістом-консерватором, опублікованому в журналі.

Прессекретар правлячої партії АК Омер Челік заявив, що журнал “в пошуках нездорової поляризації, ставить під сумнів основоположні принципи Туреччини”.

У той же час, Кемаль Озер, головний редактор журналу, заявив, що критики цієї історії неправильно її витлумачили: “Наш журнал вимагає, щоб країни ісламу об’єдналися, так само, як Європа об’єдналася і створила союз, так само, як інші створили аналогічні. Наш заклик не має ніякого відношення до будь-якої країни”, – сказав він.

Comments are closed.