У Золочеві знесли огорожу на місці можливого будівництва церкви РПЦвУ (УПЦ МП).

Про це 6 серпня повідомило видання Злочів.net. Також було опубліковане відео демонтажу огорожі.

Згодом у Facebook на сторінці “НК Львівщина” з’явилося відео знесення паркану та звернення.

“Сьогодні в Золочеві Haціональний Kopпyc зірвaв протиправне будівництво церкви Mоскoвського Пaтріархaту. Haціоналісти знесли незаконну огорожу, встановлену всупереч волі громади та нормам благоустрою”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, наголошується на тому, що РПЦвУ “відверто знехтувала рішенням виконкому Золочівської міської ради, яка ще 13 липня зобов’язала власника знести незаконний паркан”.

“Таким чином, Московський патріархат продемонстрував зневагу до волі громади та правових норм”, – наголосили у “НК Львівщина”.

Haціональний Kopпyc зірвaв протиправне будівництво московської церкви у Золочеві

Сьогодні в Золочеві Haціональний Kopпyc зірвaв протиправне будівництво церкви Mоскoвського пaтріархaту. Haціоналісти знесли незаконну огорожу, встановлену всупереч волі громади та нормам благоустрою.▪️Шляхом обману та зухвалого нехтування вітчизняним законодавством церква окупанта розпочала створення свого осередку в Золочеві. Під виглядом реконструкції приватного будинку відбувалось спорудження культового об'єкта. Це одразу викликало обурення громади, яка одностайно виступила проти експансії Московського патріархату. Примітно, що так званий "священник" РПЦ в Золочеві Йоенко публічно відмовлявся засудити московську агресію.▪️Зауважимо, що церква окупанта відверто знехтувала рішенням виконкому Золочівської міської ради, яка ще 13 липня зобов'язала власника знести незаконний паркан. Таким чином, Московський патріархат продемонстрував зневагу до волі громади та правових норм.▪️Через безпорадність влади націоналісти взяли ініціативу в свої руки. Акцією прямої дії Haціонaльний Kopпyс перекреслив плани церкви окупанта.▪️Ми не дозволимо представникам Московського патріархату провадити експансію на Львівщині. Цій відверто ворожій до нашої держави псевдорелігійній структурі не місце на українській землі.Надалі Національний Корпус буде уважно стежити за ситуацією в Золочеві та протидіяти будь-яким спробам церкви окупанта утвердитись в місті.

Опубліковано HK Львівщина Четвер, 6 серпня 2020 р.

“Ми не дозволимо представникам Московського патріархату провадити експансію на Львівщині. Цій відверто ворожій до нашої держави псевдорелігійній структурі не місце на українській землі. Надалі Національний Корпус буде уважно стежити за ситуацією в Золочеві та протидіяти будь-яким спробам церкви окупанта утвердитись в місті”, – запевнили націоналісти.

Як повідомлялось раніше, під виглядом житлового будинку на вулиці Труша, 9 у Золочеві будують церкву Московського Патріархату. Після засідання міськради  мера міста Ігор Гриньків заявив, що вже звернувся до правоохоронців та голови Львівської ОДА з вимогою зупинити спорудження церкви на вулиці Івана Труша.

Згодом депутати влаштували нічне чергування, щоб не допустити будівництва церкви.

14 липня місцеві жителі вийшли на віче проти заснування у Злочеві осередку Російської Церкви.

Своєю чергою голова ЛОДА Максим Козицький назвав аморальним спорудження храму конфесії, яка своїм центром має Москву.

Comments are closed.