Свято-Покровський храм Православної церкви України, що на вулиці Курській, 67, перебуває на межі виживання. Місто не продовжило церковникам пільгові умови оренди приміщення і тепер вони мають платити по 11 тисяч гривень на місяць.

Про це «Думській» розповів настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Олександр Філіппов.

За його словами, споруди храму перебувають у власності департаменту комунальної власності Одеської міськради і в цьому році міськрада не продовжила пільгову орендну плату, а повну оренду в розмірі 11 тисяч гривень прихід платити не може.

«Ми кожного місяця повинні віддати місту трохи більше 11 тисяч. Для нашої маленької громади це непосильна ноша, – розповідає Олександр Філіпов. – На цей момент борг за орендну плату становить 11 тисяч гривень, яких у нас немає, тому що в нашому храмі навіть свічки безкоштовні. Та й якби вони були платними, то уявіть, скільки їх потрібно продати, щоб зібрати 11 тисяч гривень! Нехай краще вони будуть безкоштовними».

Отець Олександр зазначив, що він не знає, чому міськрада не продовжила пільгову орендну плату і буде подавати заявки на отримання пільг.

Своєю чергою секретар єпархії ПЦУ Теодор Оробець пояснив, що справа не в неприязні міської влади до української церкви, а у самому храмі.

«Я деталей не знаю, але можу сказати, що собор Різдва Христового, що на вулиці Пастера, отримав пільгову орендну плату, а чому не отримав Свято-Покровський храм, необхідно розбиратися», – заявив Оробець.

Comments are closed.