Насельник Свято-Троїцької Сергієвої лаври архімандрит Герман (Чесноков) помер 8 серпня «після тривалої хвороби, викликаної коронавірусною інфекцією», повідомляється на сайті найбільшого чоловічого монастиря Росії.

Архімандрит Герман, за інформацією з відкритих джерел, народився в 1941 році. Він був настоятелем Воскресенського подвір’я Свято-Троїцької Сергієвої Лаври (від серпня 2019 року – почесним настоятелем).

Герман відомий серед вірян як екзорцист, пише РИА Новости. Тривалий час, повідомляла «Бумага», він був єдиним священником в Росії, з яким РПЦ офіційно дозволяла проводити «вичитку біснуватих» – чин «зцілення одержимих нечистими духами».

Видання «Правмир» розповідало, що «одержимих людей» привозили в Троїцько-Сергієву лавру в ланцюгах, після чого Герман читав над ними молитви. Отець Герман говорив, що вичитка для багатьох – єдине можливе зцілення від душевних недуг.

Спалах коронавірусу стався в Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі на початку квітня, напередодні Великодня. Один з хворих послушників монастиря Дмитро Пелипенко наклав на себе руки. Під тиском вірян у лаврі провели великодні служби, попри поширення коронавірусу.

Comments are closed.