У Сумах вже декілька років будують храм ПЦУ. Будівництво розпочали ще 2018-го року, але через брак коштів процес просувається повільно.

“Ми дуже хочемо, щоб Храм Дванадцяти-Апостолів став окрасою та візитівкою Хіммістечка. Аби прискорити завершення його будівництва, просимо усіх небайдужих долучатися до благородної справи”, – написала на своїй сторінці у Facebook місцева чиновниця Оксана Кедя.

Раніше на місці, де будують храм, була капличка, але в 30- х роках минулого сторіччя радянська влада її зруйнувала. З цегли, що від неї залишилась, будували комори. Після 1943 р. на цьому місці відкрили школу. В 60-тих роках там були городи та сад

Сумчани вважали територію, на якій стояла каплиця, святою. Сюди приходили просити благословення у Бога люди з усього міста та найближчих сіл, бо вірили у чудодійність намоленого місця. Багато хто мріяв, щоб тут знову лунали церковні дзвони.

У 90-х роках була зареєстрована громада храму Дванадцяти-Апостолів. І тільки у 2018 році, з благословення Архієпископа Сумського і Охтирського ПЦУ Мефодія та завдяки небайдужим сумчанам, будівництво розпочалося.

Настоятель Храму, митрофорний протоєрей Іван Чекалюк, планує, щоб при ньому працювала недільна школа, в якій діти будуть навчатися основам християнської етики та любові до ближнього, а ще цікаво проводити дозвілля. Аби майбутнє покоління зростало міцним фізично та духовно – справжніми патріотами своєї країни.

Comments are closed.