У центрі Житомира височіє білосніжний храм із синіми банями – це Свято-Михайлівський кафедральний собор.

“За понад 160 років свого існування він пережив багато драматичних подій разом зі своїм народом – щоб врешті-решт відродитися як святиня українського православ’я, у якій лунає молитва та звершуються богослужіння рідною мовою”, – повідомляється на сторінці ПЦУ у Facebook, де також була опублікована онлайн-екскурсія храмом.

Екскурсія Свято-Михайлівським кафедральним собором Житомира

Запрошуємо вас приєднатися до онлайн-екскурсії святинею українського православ’я – Свято-Михайлівським кафедральним собором Житомира. Нині це єдиний в Україні храм, в якому відновлюють старовинний український розпис – розповідає його настоятель протоієрей Богдан Бойко. Дізнавайтеся більше про події, які пережив собор за понад 160 років свого існування. Буде цікаво!

Опубліковано Православна Церква України Вівторок, 11 серпня 2020 р.

Нині це єдиний в Україні храм, в якому відновлюють старовинний український розпис, додали у ПЦУ.

За задумом мецената – містянина Михайла Хаботіна – храм повинен був обов’язково мати самостійні, незалежні права. Та протривало це недовго. Склади і магазин спорттоварів, офісна будівля та навіть… ляльковий театр – так використовували будівлю храму у XX столітті, допоки 1991 року він не був переданий громаді Української Автокефальної Православної Церкви.

Онлайн-екскурсію для усіх охочих провів настоятель храму протоієрей о.Богдан Бойко.

“Вивчаймо і цінуймо свою історію!” – закликали у ПЦУ.

Comments are closed.