Колишній народний депутат від “Партії регіонів” Михайло Добкін подав до суду на державне підприємство “Редакція газети “Голос України”, яке назвало його “парафіянином УПЦ КП”.

Про це повідомляє Главком з посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 5 серпня.

Причиною позову виявилася публікація в “Голосі України”, що вийшла на початку липня у розділі “Гумор і сатира”.

Зазначається, що так видання Верховної Ради відреагувало на допис Михайла Добкіна у соціальній мережі, після того, як він похвалився, що став ініціатором нової справи проти п’ятого президента Петра Порошенка.

“Відсиди за Томос, Петя”, – написав тоді Добкін. Він також опублікував свою заяву в ДБР.

“З усього видно, що Добкін, виявляється, парафіянин УПЦ КП! Отже, висновок: Добкін може бути католиком, може стати парафіянином УПЦ КП, а може поклонятися одразу трьом святим — Крішні, Рамі та Далай-ламі XIV… Усе залежить від дози… фіміаму!”  – йдеться у дописі парламентської газети “Голос України”.

Очевидно, йшлося про те, що, критикуючи отримання Томосу, Добкін став на бік Патріарха Філарета, який очолює Київський Патріархат і також вважає умови наданого Томосу несправедливими.

Водночас у позові Добкін зазначив, що це невдалий жарт журналіста газети, який не відповідає стандартам етики та моралі журналістики. А тому редакція “Голосу України”, на думку екснардепа, повинна принести свої вибачення.

Comments are closed.