Православна Церква України привітала парафіян з Волині, які покинули Російську Православну Церкву в Україні після того, як їхній священник привітав Путіна.

Про це йдеться на сторінці ПЦУ в Facebook.

“Дорогі брати і сестри! Наша велика і дружна церковна родина щиро вітає у своєму складі парафію села Галинівка, що на Волині”, – йдеться в привітанні.

Як зазначається, нещодавно Свято-Сергіївська релігійна громада прийняла рішення про приєднання до Православної Церкви України.

Мешканці села розповідають: думали про перехід вже давно, й останньою краплею стало привітання настоятелем у Facebook президента країни-окупанта з іменинами. Тоді громада написала прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоби її прийняли до складу Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Як зазначають в ПЦУ, нині парафіяни мають нового священнослужителя, який відновив богослужіння й молитву, яка лине українською мовою – поки що лише на території храму.

“Громаді ще належить повернути собі храм, збудований спільними зусиллями. Бажаємо їм у цьому Господньої допомоги та наснаги у боротьбі за справедливість. Дякуємо Богові та підносимо молитви за наших братів і сестер, які ствердили свій вибір – належати до єдиної помісної Православної Церкви України. Її двері завжди відкриті для всіх!” – йдеться в привітанні.

Як відомо, 9 серпня у селі Галинівка Володимир-Волинського району Волинської області відбулися збори, на яких громада вирішила перейти до ПЦУ.

Comments are closed.