На сайті Президента України з’явилася петиція про заборону масових релігійних заходів в Умані під час іудейського свята Рош Гашана цього року.  Ініціатором петиції став міський голова Умані Олександр Цебрій.

Про це повідомляє сайт umannews.city.

Враховуючи численні звернення уманчан та офіційну медичну статистику в місті Умань, міський голова Олександр Цебрій виступив з ініціативою врегулювати питання паломництва на державному рівні і закликав у 2020 році обмежити кількість паломників, які зазвичай восени прибувають в Умань.

Він записав відеозвернення до президента Володимира Зеленського.

ПочуйТе нас

Петиція доступна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/103448

Опубліковано Олександр Цебрій Середа, 12 серпня 2020 р.

“11 серпня на Державній комісії ТЕБ та НС було обговорено та ухвалено рішення щодо дозволу хасидам відвідати наше місто на свято Рош Гашана. Уманчани вкрай стурбовані цією ситуацією, оскільки вони переживають за здоров’я своїх дітей. Це буде фактично початок навчального року. Для мене не зрозуміла така позиція держави, оскільки у світі та в Україні росте кількість інфікованих COVID-19”, – зазначає міський голова.

Традиційно у вересні до Умані приїжджають на тиждень понад 30 тисяч релігійних туристів з понад 15 країн світу, найбільше з Ізраїлю, який є «червоною зоною» COVID-19.

Як відомо, хасидські паломники таки приїдуть цієї осені до Умані для святкування Нового року.

Comments are closed.