У Городку на Хмельниччині 15 серпня чоловіки молитимуться Розарій за Батьківщину.

Про це повідомляє Credo.

15 серпня цього року святкуватимуть 100-ту річницю Дива над  Віслою – вирішальної перемоги над більшовицькою армією у Варшавській Битві, яка врятувала Європу та світ від червоної  чуми. Цій даті присвячено чоловічу молитву.

“Це прекрасна нагода зробити урочисту подяку Матері Божій  Благодатній за допомогу в перемозі над більшовиками в 1920 році. Мати Божа Благодатна  двічі з’являлася над полем битви у Варшаві, викликаючи паніку в лавах Червоної армії під час битви під Осовом та Радзиміном. Перемога 1920 року у Варшавській Битві врятувала Європу та світ від червоної  загрози”, – розповідають організатори.

Зустріч розпочнеться о 12.00 Літургією в храмі святого Станіслава.

Після Святої Меси чоловіки вийдуть на центральну площу міста і будуть молитися Розарій перед статуєю Матері Божої. На цьому місці колись стояв великий римо-католицький храм, який у 1930-ті роки був знищений комуністичною владою.

Це вже другий чоловічий Розарій в Україні. Вперше він відбувся у Києві 1 серпня 2020 року.

Чоловічий Розарій вже декілька років об’єднує чоловіків у сусідній Польщі. В Україні ініціаторами цього дійства є Лицарі Йоана Павла ІІ, яке нещодавно почало діяти у Київсько-Житомирській та Кам’янець-Подільській дієцезіях.

Comments are closed.