У Львівському соборі Святого Юра молилися перед Чудотворною іконою Теребовлянської Матері Божої за припинення пандемії та зцілення хворих.

Про це повідомляє сайт Духовна велич Львова.

З нагоди початку Успенського посту та свята  Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього в  Соборі Святого Юрія  у Львові звершили Божественну Літургію, яку очолив Митрополит Львівський УГКЦ, Високопреосвященний  Владика Ігор.

Цього дня Церква згадує і  мучеників Маккавеїв, які були страчені за відмову вклонятися язичницьким богам. Владика Ігор звернувся до вірян із особливим проханням молитися до мучеників.

“Молімось до великомучеників, особливо ви, матері, батьки, які виховуєте своїх дітей, внуків, правнуків. Намагайтесь їх виховати у святій вірі”, – зазначив владика.

По завершенні Богослужіння владика запалив лампаду перед Чудотворною іконою Теребовлянської Матері Божої. Вогонь горітиме цілодобово у намірі за подолання COVID-19.

Ікона Матері Божої Теребовлянської — одна з найстаріших «плачучих ікон» України. Походить із Підгорянського монастиря поблизу Теребовлі. Зберігається в архікатедральному соборі Святого Юра у Львові. Вона з давніх часів належала родині Римбалів, яка з покоління в покоління успадковувала священничий сан у Теребовлі. Першу згадку про ікону датують 1663 роком.

Comments are closed.