У третю суботу серпня у світі відзначають Всесвітній день бездомних тварин. За словами Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, цей день –  ще один привід нагадати про те, що люди мають жити в сотвореному Господом світі у любові й гармонії не тільки між собою, але й з природою, з рослинами і тваринами – усіма Божими створіннями.

«А ще це привід нагадати про те, що часто причина безпритульності тварин – у безвідповідальності господарів, які ставляться до тих, кого приручили, як до речей, іграшок, забавок, які в один момент раптом стають для них «непотрібними»», – йдеться у публікації Епіфанія у Facebook.

У цей день Предстоятель закликав піклуватися про тварин. «Поставити влітку біля будинку або у дворі мисочку з водою або зробити годівнички для птахів взимку – це зовсім не складно і не затратно, але це може врятувати живій істоті життя. Також завжди можна звернутися до притулків чи організацій, які допоможуть тваринам відшукати нові домівки. Це зовсім не складно для вас, але, повірте, безцінно для тварин. Врешті-решт, можливо, саме так ви знайдете для себе відраду, найвірнішого друга, який, незважаючи ні на що, з радістю й нетерпінням завжди буде чекати на вас удома», – наголосив Епіфаній.

Comments are closed.