Глава Римсько-католицької церкви Білорусії, митрополит Мінсько-Могилевський Тадеуш Кондрусевич закликав Олександра Лукашенка «почати конструктивний діалог із суспільством, припинити насильство і негайно звільнити всіх затриманих на мирних акціях невинних громадян».

Про це йдеться в його зверненні, текст якого опублікував білоруський католицький портал Catholic.by.

«Кровопролиття на вулицях наших міст, побиті люди, які вийшли на мирні демонстрації та які хочуть знати правду, жорстоке поводження з ними і утримування в нелюдських умовах в місцях позбавлення волі — тяжкий гріх на совісті тих, хто віддає злочинні накази і творить насильство», — йдеться у зверненні Кондрусевича.

Він зазначив, що все це веде до дестабілізації і згубного розділенням в суспільстві. «Скільки часу — можливо, не одне покоління — потрібно для того, щоб вилікувати нанесені в результаті нехтування правди рани, коли брат підняв руку на брата ?!», — підкреслює митрополит.

«В ім’я такого необхідного миру в нашій Батьківщині і національної злагоди, я звертаюся до державної влади Республіки Білорусь із закликом почати конструктивний діалог із суспільством, припинити насильство і негайно звільнити всіх затриманих на мирних акціях невинних громадян», — додав глава білоруської РКЦ.

Comments are closed.