Путін заміняє християнство сумішшю православ′я і ностальгією за комунізмом, а в сучасній Росії появляються ікони зі Сталіним, енкаведистами, є навіть святі, покровителі ФСБ . Про це в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді сказав професор Українського католицького університету Ярослав Грицак.

На думку професора Грицака, Росія виставляє себе лідером консервативних цінностей і хоче змусити Україну залишитися – якщо не ласкою, то силою – в «русском мире».

“Честертон колись казав, що якщо людина перестає вірити в Бога, вона не перестає вірити взагалі – просто місце Бога займає примітивна чортівня: гороскопи, вампіри, зомбі, нове язичництво, сцієнтизм і т.п. Це власне те, що робить Путін – заміняє християнство сумішшю православ′я і ностальгією за комунізмом. Рік тому слухав виступ московських колег з «Меморіалу» про те, як у сучасній Росії появляються ікони зі Сталіним, енкаведистами, є навіть святі, покровителі ФСБ. Я не критикую православ’я – воно багате і різне. Але хто зараз у Росії пам′ятає про Меня та Шмемана?” – сказав Ярослав Грицак.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

Comments are closed.