10 серпня Патріарх Кирило слідом за президентом Росії Володимиром Путіним привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах. У привітанні він висловив надію “на продовження співпраці, покликаної сприяти утвердженню в суспільстві ідеалів милосердя, миру, добра і справедливості”.

“Ви незмінно приділяєте увагу питанням духовно-морального стану людей, про що свідчить, зокрема, плідна взаємодія органів державної влади з Білоруським екзархатом”, – написав Кирило Лукашенку.

Але вже 15 серпня це привітання зникло з головної стрічки новин офіційного сайту Московської Патріархії. Тепер привітання стало непомітним. Тактика РПЦ різко змінилася. Тепер на офіційному сайті РПЦ по темі Білорусі зовсім інші новини, повідомляє РІСУ.

Одна з них про те. РПЦ молиться за Білорусь: “Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в ці дні молиться про якнайшвидше припинення громадського протистояння в Республіці Білорусь, встановленні миру і довіри, зцілення всіх постраждалих, щоб влада Республіки Білорусь і всі здорові сили білоруського суспільства, що піклуються про благо народу, вступили в діалог для подолання напруги”.

У прес-службі РПЦ також акцентують на тому, що священнослужителі та миряни Білоруської Православної Церкви надавали і продовжують надавати допомогу людям, затриманим і постраждалим в ході минулих за останній тиждень протестних акцій в Республіці Білорусь. Що в Мінську, Жодіно створені групи волонтерів з учасників добровольчого руху храму ікони Божої Матері “Всецариця”.

Comments are closed.