Патріарший екзарх Московського патріархату в Білорусі митрополит Павел (Пономарьов), який на днях ще присягав Лукашенко і “сердечно” вітав його із перемогою, здається, відчув “вітер змін”. Про це пише Credo press.

14 серпня він очолив частину народного хресного ходу, який зібрався біля кафедрального собору Білоруського екзархату Московського патріархату в Мінську на знак протесту проти жахливих насильств силовиків стосовно мирних білорусів.

Крім того, митрополит Мінський і Заславський, Патріарший екзарх всієї Білорусі (Московського патріархату) Павел (Пономарьов), громадянин РФ, закликав 14 серпня Олександра Лукашенко зробити все, щоб зупинити насильство.

“Я прошу Олександра Григоровича Лукашенка, який є нашим гарантом, зробити все, щоб зупинити насильство. Я думаю, це можна зробити. У той же час я закликаю наших громадян не підбурювати. Я закликаю молитися. Радити ми не можемо, але ми можемо просити . Ми просимо керівництво країни зупинити насильство. Тому що насильство тільки породжує насильство. Давайте зробимо все можливе, щоб світ став царем на нашій землі”, – цитує Tut.by заяву, зроблена Павлом на церемонії закладки капсули у фундамент храму преподобного Серафима Саровського на вулиці Білецького в Мінську.

Comments are closed.