Після того, як на Волині настоятель храму привітав президента Росії Володимира Путіна з днем ангела, богослужіння у церкві Святого Сергія Радонежського в селі Галинівка тепер відбуваються на подвір’ї храму. Двері до нього зачинені на замок, йдеться у сюжеті “5 каналу”.

“Люди майже одностайно вирішили перейти з Московського патріархату до ПЦУ. Храм закрили ключі не дали. Мотивуючи тим, що будете мати всі документи на ПЦУ, тоді ми все віддамо”, – каже староста села Ніна Ващук.

Про перехід до Православної церкви України тутешні парафіяни, кажуть, думали давно. Проте настоятель храму був проти. Щоб не створювати духовного скандалу, громада цю справу відклала. Та останньою краплею стало те, як отець Олексій привітав президента Росії у соцмережі з днем янгола. Щоправда, майже одразу священник пост видалив.

“Були в шоці, як так можна. Він говорить, що він того не робив. Він каже, що усіх Володимирів вітав. Як потрапив на сторінку до Путіна. До Зеленського ж не потрапив”, – розповідає мешканка села Валентина Дідун.

Те, що їхній отець дивиться у бік Росії – віряни, кажуть, знають давно. “Він покинув храм на Різдво. На Різдво таке свято. І поїхав до Кіріла і був там два тижні”, – каже місцева мешканка Валентина Білянчук.

Поспілкуватися з отцем Олексієм Шараном знімальній групі “5 каналу” – не вдалося. Вдома його не було.  На дзвінки священник також не відповідає. Де панотець – сусіди не знають. Утім, про його витівку – чули всі.

Після люб’язностей отця до російського президента, громада звернулася до Володимир-Волинської єпархії, щоб їх прийняли до Православної церкви України. За перехід проголосували 94-ро мешканців села, шестеро – проти. Нині, вони відвідують богослужіння Московського патріархату у сусідніх селах.

Тепер богослужіння для парафіян править священник із сусіднього села. Громада сподівається, до кінця місяця завершать офіційний перехід до Православної церкви України та зможуть молитися вже всередині храму.

Comments are closed.