Митрополит Переяславський і Вишневський Православної Церкви України Олександр Драбинко висловив підтримку білоруському народу і надію, що вони зможуть довести те, що почали, до логічного кінця.

Про це він розповів у коментарі для Духовного фронту України.

“Прозріння у наших братів білорусів, воно хоч і запізніле, але все-таки є. Як би сам білоруський народ він до нас і по крові, та по духу набагато ближче, і я думаю що те, що відбувається, дійде до свого логічного кінця. Ми з нашими браттями, білоруським народом – це дійсно наші брати, оскільки ті племена, котрі об’єднавшись іменуються сьогодні великою Росією, вони до слов’янських народів мають таке ж відношення як зозуля до горобця”, – сказав митрополит.

Митрополит Олександр прокоментував останню заяву очільника Білоруського Екзархату Московського Патріархату – митрополита Павла, у якій він шкодує, що привітав Лукашенко.

“Мені дуже приємно, що владика Павел, фактично Предстоятель (Білоруської, – ред.) Церкви, він вибачився за те, що передчасно привітав з перемогою Лукашенка і сказав, що йому прикро за ту кров і що це неправильно, і є дуже гарна заява”, – зауважив владика.

Також митрополит Олександр вважає дуже добрим, що владика Павел Пономарьов, фактично “перевзувається в повітрі”.

Як повідомлялось раніше, проросійське видання назвало місцевим “Драбинком” білоруського єпископа, який підтримав мітинги у Білорусі.

Нагадаємо, що у Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти фальсифікації результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобуває чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років.

Силовики жорстоко розганяють демонстрантів, б’ють їх, застосовують гумові кулі, кийки, водомети, сльозогінний газ. На вулиці хапають навіть звичайних перехожих. МВС Білорусі повідомило про понад 7 000 затриманих за період 9–12 серпня.

Comments are closed.