У Південній Кореї посилили карантинні обмеження через новий спалах коронавірусу, пов’язаний з діяльністю протестантської церкви у столиці.

Понад 300 вірян виявились інфікованими, ще сотні послідовників церкви розшукують для проведення тестів, а лідер церкви зібрав мітинг і пообіцяв, що всі хворі вилікуються, якщо візьмуть участь.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

Наразі відомо про 312 випадків зараження серед вірян церкви Саранг. Серед 4 тис. послідовників на карантин помістили 3,4 тис. Міністерство охорони здоров’я розкритикувало діяльність церкви, оскільки вона не надала точного списку своїх прихожан, що ускладнило роботу з відслідковування контактів.

Протестантська церква Саранг накликала на себе озлоблення з боку громадськості — зокрема відомо про петицію з 200 тис. підписантами про необхідність арешту її лідера на ім’я Рев Юн Кван Гун.

Президент Кореї Мун Жче Ін заявив, що цей спалах — найбільший виклик коронавірусу після останнього випадку масового зараження в іншій протестантській церкві — Сінчонджі. Лідера релігійного руху Лі Ман Гі нещодавно заарештували за підозрою в приховуванні інформації про вірян, які збирались на служби попри карантин.

Наразі обидві церкви вважають допитливість Міністерства охорони здоров’я репресіями та старанно приховують інформацію про своїх прихожан.

Що це за церква?

Про релігійну громаду Саранг в Сеулі відомо небагато — це пресвітеріанська церква, заснована 1978 року, що сьогодні налічує до 80 тис. вірян.

Значно більше інформації знайшлося про її лідера. 63-річний консервативний пастор Рев Юн Гван Гун протягом років був палким критиком уряду та проводив протестні марші. В останні вихідні він порушив режим самоізоляції та долучився до чергового маршу.

Президент Кореї звернувся до вірян церкви Саранг, і назвав їхні дії на марші “непробачним актом, який загрожує життю людей”. Лідер релігійного руху на початку пандемії запевняв своїх послідовників у тому, що померти від хвороби — “патріотично”, і що хворі вилікуються, якщо візьмуть участь у марші.

Пастора цього року звинуватили у наклепі після того, як він назвав президента шпигуном КНДР. Наразі столична влада збирається покарати релігійного лідера за порушення режиму самоізоляції та гальмування урядових зусиль зі стримування поширення коронавірусу.

На цей час у Південній Кореї заборонені збори більш ніж 50 осіб у приміщенні та більш ніж 100 осіб на відкритому повітрі. Нещодавно корейські заходи боротьби з інфекцією, що включали агресивне відслідковування контактів, вважали “історією успіху”.

Зараз у країні зафіксовано понад 15 тис. випадків коронавірусу, 305 осіб померли від ускладнень.

Comments are closed.