17 серпня міський голова Умані Олександр Цебрій заявив, що в разі масового приїзду прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року – Рош Га-Шана – готовий заблокувати в’їзди до міста.

Про це заявив мер Умані Олександр цебрій у відеозверненні на Facebook, передає Еспресо.

“Я готовий на найбільш радикальні заходи, але в рамках чинного законодавства. Ви пам’ятаєте, як це було, коли перекривалися блокпостами в’їзди на територію міста Умань. Це рішення може прийняти міська комісія ТЕБ та НС. Я хочу почути… як ви поставитеся, якщо на період Рош Га-Шана ми вдамося до таких запобіжних заходів”, – звернувся він до мешканців міста.

Нас не чують!

Нас не чують!

Опубліковано Олександр Цебрій Понеділок, 17 серпня 2020 р.

Міський голова наголосив: до останнього часу в Умані сподівалися, що рішення про заборону традиційних святкувань Рош Га-Шана, на які з’їжджаються тисячі прочан з усього світу, буде ухвалене на загальнодержавному рівні. Оскільки цього не сталося і Державна комісія з ТЕБ та НС, за його словами, вважає можливим у вересні приїзд 5-10 тисяч хасидів, місцева влада готова вдаватися до рішучих заходів.

Цебрій заявив, що намагатиметься зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, щоб особисто пояснити небезпеку ситуації.

Comments are closed.