Митрополит Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ МП) Антоній Паканич вважає, що не потрібно втручатись у ситуацію в Білорусі, тому що зараз “час промовчати”.

“Мені здається, що нині нам саме час помовчати. Помовчати навіть не тому, що у нас самих у нашій власній країні ситуація далека від злагоди і миру, а просто тому, що віруючим не личить брати участь у чужому конфлікті і тим більше посилювати його, навіть з найкращими намірами”, – цитує Паканича pravlife.org.

Клірик РПЦвУ також заявив, що єдине, що віряни можуть робити, це молитись.

Зауважимо, що керуючий справами РПЦвУ Антоній (Паканич) вже неодноразово виступав із сумнівними заявами. Так, наприклад він виправдав небажання єрархії БПЦ МП підтримати власний народ і назвали мітингарів “нетверезими”.

Також єрарх РПЦвУ натякнув, що Україна може зникнути.

Нагадаємо, що у Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти фальсифікації результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобуває чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років.

Силовики жорстоко розганяють демонстрантів, б’ють їх, застосовують гумові кулі, кийки, водомети, сльозогінний газ. На вулиці хапають навіть звичайних перехожих. МВС Білорусі повідомило про понад 7 000 затриманих за період 9–12 серпня.

Comments are closed.