На Тернопільщині палким шанувальником російського президента у соціальних мережах виявився ректор Почаївської духовної семінарії РПЦвУ (УПЦ МП) архиєпископ Шумський Іов Смакоуз. Владика вважає затяжне президентство Володимира Путіна ледь не Божим промислом.

Про це інформує РІСУ з посиланням на “Пульс Кременця”.

Почаївський архиєрей зазначив, що Путін у статусі президента РФ зустрічався вже з трьома главами Ватикану, яких, згідно з церковними правилами, обирають пожиттєво. А пояснення цього факту у владики одне – допомога вищих сил:

” – Хто з них дійсно пожиттєвий?

– … Від Бога це залежить!”

Таким чином на сьомому році війни з Росією священники РПЦвУ продовжують відкрито симпатизувати російській владі.

Раніше дописами у підтримку Путіна також відзначився священник РПЦвУ з Кременеччини Георгій Прокопчук, більше відомий серед священства як “Шумахер” за пристрасть до швидкої їзди. Він підтримав висловлену президентом Росії ідею довершити справу російського царя Миколи ІІ – розпочати війну з Туреччиною за Стамбул для вільного доступу російського флоту у Середземне море.

До речі, це не вперше ректор Почаївської семінарії потрапляє у скандал через свої дописи у соцмережі. Наприкінці 2019 року він послав “смоктати смерічки” охочих святкувати Різдво 25 грудня.

Нагадаємо, що минулого тижня на Волині парафія РПЦвУ села Галинівка перейшла до ПЦУ через священника, який привітав Путіна з днем ангела та побажав лідеру країни-агресора “здоров’я, терпіння, оптимізму і всякого добра на многая і благая літа”.

Comments are closed.