У Стамбулі 29 серпня проведуть Богослужіння з нагоди Дня Незалежності та в пам’ять про захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Про це йдеться у повідомленні Генконсульства України в Стамбулі, яке виступає організатором заходу, передає Укрінформ.

Божественна літургія відбудеться в храмі Святого Миколая, що в районі Фатіх, з благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія. Її проведе священник Вселенського Патріархату архімандрит Харлампій. Початок заплановано о 10:00.

Українську громаду запрошують до спільної молитви за Україну і традиційного спілкування після служби.

Це не перше Богослужіння, яке відбувається у Вселенському Патріархаті з нагоди українських чи релігійних свят за участі громади в Туреччині та здійснюється українською мовою.

Як повідомлялося, 6 грудня 2019 року у Стамбулі на літургії до Дня Святого Миколая молились українською. Богослужіння пройшло за участі Вселенського Патріарха Варфоломія. Молитви українською читав священнослужитель Вселенського Патріархату диякон Андрій (Яків Крончак).

А перше Богослужіння українською після отримання Українською Церквою Томосу відбулося у Стамбулі 1 грудня 2019 року. Його звершили ієрархи Православної Церкви України у храмі святителя і чудотворця Миколая .

Comments are closed.