Більшість українців – 81% – заявляють, що вірять у Бога. Ще 13% респондентів відповіли, що не вірять, а 7% не змогли відповісти на це запитання.

Про це свідчать дані опитування фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова, проведеного у липні 2020 року,  повідомляє РБК-Україна.

На заході України населення найбільш релігійне, у Бога там вірять 95% людей, найменше – на півдні України (75%), у центрі та на сході людей, які вірять у Бога, порівну – по 81%.

З віком віра в Бога зростає – серед тих, кому 60 і більше, вірять у Бога 85%, серед 18-29-річних – таких 76%.

Чим вищий освітній рівень людей, тим нижча їхня віра в Бога. Так, серед респондентів з незакінченою середньою освітою відсоток тих, хто відповіли, що вірять у Бога, найвищий (90%). Серед тих, хто має середню спеціальну, він становить 79%, з вищою або незакінченою освітою – 80%.

Опитування проведене Центром Разумкова та фондом “Демократичні ініціативи” у період від 3 до 9 липня 2020 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів. Було опитано 2022 респонденти по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій.

Зазначимо, за даними опитування КМІС, у лютому 2020 року серед трьох найбільших Церков України найкраще громадяни ставилися до ПЦУ, найгірше – до РПЦвУ.

А за даними іншого нещодавнього опитування КМІСу більшість українців хочуть бачити Епіфанія на чолі об’єднаної Церкви.

Comments are closed.