19 серпня під час богослужіння в храмі Свято-Вознесенської парафії с. Присліп на Закарпатті розлючена юрба прихильників РПЦвУ побила священника ПЦУ.

Про це повідомляє пресслужба Мукачівсько-Карпатської єпархії ПЦУ.

Повідомляється, що святкову Божественну Літургію з нагоди Преображення Господнього очолив настоятель протоієрей Михайло Чабан. Під кінець богослужіння до храму увірвалася розлючена юрба представників Московського Патріархату на чолі зі священником Володимиром Бітляном, який був одягнутий у світський одяг.

“Абсолютна більшість нападників не є прихожанами парафії. Вони силою, бійками та вживанням ненормативної лексики зірвали богослужіння, штурхали і розганяли парафіян, напали на священника Михайла Чабана, повалили на землю і били лежачим”, – зазначають в єпархії.

Представники поліції відтягнули лежачого і побитого священника Михайла Чабана і захистили його від подальшого побиття.

“Але, як і раніше, поліція не затримала злочинців-хуліганів, не оголосила про те, що храм належить парафії Православної Церкви України на законних підставах, та не заявили, що дії представників Московського патріархату є незаконні і злочинні. Жодний із нападників не був затриманий правоохоронцями”, – повідомляє пресслужба.

Представники громади та Мукачівсько-Карпатська єпархія Православної Церкви України готують заяву про злочин в правоохоронні органи.

Як ми повідомляли, вже більше року триває переслідування парафії ПЦУ в с. Присліп, Міжгірського району Закарпатської області. Громаді, що перейшла від РПЦвУ, не дають спокійно молитись і всіляко перешкоджають.

У березні 2019 року Свято-Вознесенська парафія с. Присліп на загальних зборах вирішила покинути Московський Патріархат і перейшла у лоно ПЦУ.

Comments are closed.