Кардинал Мар’ян Яворський, львівський архієпископ-сеньйор РКЦ, потрапив у важкому стані до лікарні в Польщі.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія Римсько-Католицької Церкви в Україні.

В РКЦУ просять про молитву за здоров’я кардинала, а також за лікарів, які його рятують.

Як повідомив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава у коментарі Credo, сьогодні  Мар’янові Яворському зробили операцію.

“Зараз кардинал вже відійшов від наркозу і як на свій вік та загальний стан почувається в міру добре. Сестри, котрі опікуються нашим кардиналом, повідомляють, що він стабільний і притомний. Безперечно, є велика потреба молитви та духовної підтримки, щоб наш кардинал відчував наше з ним єднання, щоб він відчував, що ми за нього молимося. Адже для вірян Львівської архідієцезії він є духовним батьком, знаряддям відновлення структур Церкви у руках Бога після комуністичних часів. Це символ відродження Римсько-Католицької Церкви для всіх віруючих в Україні”, – зазначає Едвард Кава.

Кардинал Мар’ян Яворський – єпископ-сеньйор Львівської архідієцезії Римсько-Католицької Церкви. Титулярний Кардинал храму св. Сікста у Римі, 44 архієпископ-митрополит Львівський латинського обряду і перший кардинал серед латинських львівських архієпископів.

Із 2001 по 2008 роки він посідав престол митрополита Львівського у кафедральному соборі Львова. 21 жовтня 2008 року Папа Бенедикт XVI прийняв прохання кардинала Яворського про відставку з посади католицького архієпископа Львова.

Кардиналові минуло 93 роки.

Comments are closed.