Російська Православна Церква в Україні  вирішила зайнятись душпастирством “козаків” і створити в РПЦвУ Колегію козацьких військових священників.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

“Відповідно до рапорту голови Синодального відділу РПЦвУ у справах пастирської опіки козацтва України та духовно-фізичного виховання молоді, Синод створив у складі вказаного відділу Колегію козацьких військових священників”, – йдеться у рішенні Синоду РПЦвУ.

Зовсім недавно в Мелітополі та на Сумщині, а також в інших куточках України РПЦвУ займалась душпастирством “козаків”. Якщо подивитись на особистості, які були залучені до цих «козацьких» організацій, то видно що від козаків вони взяли лише назву. Адже багато хто з так званих козаків у 2014 році відкрито виступали проти української Революції гідності та активно підтримували Росію й проросійські сили. Більше того – сприяли сепаратистам та терористам.

Наприклад, так званий верховний отаман, генерал-хорунжий Союзу козаків України “Війська Запорізього” Олександр Панченко на початку 2014 року був викинутий у смітник місцевими патріотами за підтримку проросійських сил і тітушок, про що є відеодокази. Загалом його персона красується на сайті Центру Миротворець. Панченко відомий своїм кримінальним минулим і відбував покарання в тюрмі за отримання хабаря. Після цього повернувся до відродження козацтва в Запоріжжі, де його радо благословляли служителі Московської церкви.

У період правління Віктора Януковича Панченко активно співпрацював з владою, був удостоєний нагород. З початком революційних подій в кінці 2013 року виступив противником майдану. Звертався до влади з проханням дати можливість “навести порядок”. Панченко звинувачують в підтримці окупантів, організації тітушок. За активну співпрацю з Московською Церквою був відзначений найвищою нагородою РПЦвУ – орденом Святого Рівноапостольного Володимира. У 2014 році свідомо сприяв російським загарбникам в захопленні Криму і розгойдуванням ситуації для захоплення Росією Запорізької області.

Священики РПЦвУ будуть вже координуватись не на місцях – із єпархій Московської церкви, а із Києва. Тобто прямо під носом Служби безпеки України будуть збиратись “козаки” і їх “військові священики”, які у 2006 році ходили із прапорами “Донецької народної республіки” а у 2014 допомагали російським військовим найманцям і терористам.

РПЦвУ продовжує спроби взяти реванш в Україні: хочуть, щоб їх пустили капеланами в ЗСУ. Першою ланкою такого кроку буде душпастирство серед “своїх козаків”.

Comments are closed.