Чергове очне засідання Священного Синоду РПЦ МП – перше після більш ніж п’ятимісячної перерви – розпочалося 25 серпня під головуванням патріарха Кирила Гундяєва в патріаршій і синодальної резиденції на території московського Свято-Данилова монастиря.

Інформацію про це офіційно підтвердила пресслужба патріарха.

Відкриваючи засідання, очільник РПЦ МП нагадав про “складнощі спілкування, обумовлені і епідеміями, і взагалі непростими обставинами, через які проходять наші народи, народи тих країн, які, в тому числі по церковній лінії, представляють деякі члени нашого Синоду”.

Ймовірно, що Московський Патріарх натякав на протести у Білорусі через фальсифікацію на виборах і, не в останню чергу, на Україну, де продовжує зміцнюватись помісна Церква.

Зазначається, що у засіданні серед інших бере участь очільник білоруської філії РПЦ митрополит Мінський і Заславський Павло. Водночас очільника РПЦ в Україні митрополита Онуфрія, який є постійним членом Священного Синоду РПЦ, на світлинах не видно.

Також Патріарх Кирило проанонсував рішення “досить складних” проблем на нинішньому засіданні.

З доповіддю про діяльність Московського Патріархату період пандемії коронавірусної інфекції виступив керуючий справами Московської патріархії, перший вікарій патріарха по Москві, голова Робочої групи при патріархові з координації діяльності церковних установ в умовах поширення коронавірусної інфекції митрополит Воскресенський Діонісій.

Comments are closed.