Мер Умані Олександр Цебрій пояснив, чому в Умані досі не з’явилися контрольно-пропускні пункти, якими були облаштовані в’їзди до міста на початку коронавірусної епідемії.

“Тоді у нас були відповідні повноваження і мали повне законне право це робити. Ви пам’ятаєте, що ми тільки по прописці з Умані і Уманського району і з температурним скринінгом допускали уманчан на територію міста Умань. Це дало позитивні наслідки. Ми зменшили транзит територією нашого міста і змогли зупнити, приборкати коронавірусну інфекцію”, – наголосив Цебрій у відеозверненні до містян, уточнивши, що йдеться саме про КПП, а не про блокпости, оскільки останні встановлюють тільки за умов воєнного стану.

Звернення міського голови Олександра ЦЕБРІЯ до уманчан!

Опубліковано Виконком Уманської Міської Ради Вівторок, 25 серпня 2020 р.

Мер наголосив, що пізніше у законодавстві відбулись зміни і “у нас забрали відповідні повноваження, оскільки Черкаська область, місто Умань було віднесено до “зеленої зони”.

За словами мера, у зв’язку з цим було проведено засідання місцевої ТЕБ та НС, а в четверг, 27 серпня, депутати Уманської міської ради мають проголосувати за звернення до вищого керівництва держави “з проханням відновити нам ці повноваження і дати нам норму законодавства, яка дозволила б нам посилювати карантинні заходи і запровадити ті сам контрольно-пропускні пункти на проїзд в місто Умань”.

Нагадаємо, головний радник Ізраїлю з коронавірусу професор Ронні Гамзу звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням заборонити паломництво хасидів до Умані цьогоріч.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС має достатньо сил та засобів, аби запобігти порушенню домовленостей про обмеження паломництва іноземців до Умані на святкування Рош га-Шана.

Уманчани заявили, що  готові блокувати автобуси з хасидами, якщо влада не заборонить паломництво.

Мер Умані Олександр Цебрій заявляв про готовність заблокувати місто через епідемічну ситуацію.

Comments are closed.