У селищі Дружба архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій, а також благочинний Чернігівської єпархії о. Сергій з Ніжина разом із місцевими священиками о. Дмитром та о. Олександром освятили підвалини храму ПЦУ великомученика Дмитра Солунського та заклали пам’ятну капсулу.

Про це йдеться на Facebook-сторінці єпископа Євстратія (Зорі).

Місцеві мешканці та вільний від виконання обов’язків особовий склад військової частини з хлібом-сіллю зустріли гостей, вляли участь у богослужінні. Після служби Архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій поспілкувався з прихожанами, військовослужбовцями, учасниками АТО та волонтерами.

Два роки тому на цьому місці сталося лихо. Посеред ночі, приблизно о 3-30, тисячі людей прокинулись від вибухів, які гриміли на артилерійських складах, що за 6 км від м. Ічні. Диверсія на одному із найбільших в Україні арсеналів боєприпасів наробила великої біди. Але не сталось непоправного – не загинула жодна людина.  У найбільшій небезпеці були військовослужбовці, цивільні жителі містечка Дружба, які перебували у сотнях метрів від епіцентру вибухів.

Пояснюють феномен просто: солдати, офіцери, їхні сім’ї вірять у Бога. Віра – це Покров, який захистив дорослих і дітей, військовослужбовців, пожежників, саперів краще за будь-яку броню.

Ідея побудови храму народилась давно, але реальні кроки для втілення зроблено недавно. Командир частини, полковник Гришко Сергій Петрович, разом із заступником по роботі з особовим складом Андрієм Реусом обрали місце, підготували документацію, фундамент, запрошують благодійників. Настав час початку робіт.

Comments are closed.