У Полтавському краєзнавчому музеї  відбулася презентація книги Українського інституту  національної пам’яті «Капелани. На службі Богу і Україні».

Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

У презентації взяли участь архієпископ Полтавський і Кременчуцький Православної Церкви України владика Федір, капелан ПЦУ, поліцейський Роти конвойної служби НП в Полтавській області, один з оповідачів книги Сергій Сущенко, капелани ЗСУ з ПЦУ та УГКЦ.

“Зараз у військовослужбовців, які пройшли війну, поранені душі, вони потребують психологічної підтримки, але, на жаль, на сьогодні немає офіційної капеланської служби”, – розповів капелан ПЦУ Сергій Сущенко.

Владика Федір наголосив, що ми належимо до покоління, яке знає що таке війна. За його словами, війна, а також пандемія показали, що наша держава-це наша домівка, й нашу домівку ми повинні берегти, плекати й захищати.

До видання увійшли спогади 13 капеланів ПЦУ, трьох військових священників УГКЦ, трьох капеланів-протестантів, двох представників РКЦ, одного служителя Мусульманської релігійної громади “Милість” і одного – Житомирської єврейської месіанської громади. В книзі – спогади капеланів різних конфесій, в тому числі й капелана ПЦУ, поліцейського Роти конвойної служби Головного управління Національної поліції в Полтавській області, сержанта поліції Сергія Сущенка. Серед оповідачів є дві жінки-капелани.

Спогади військових капеланів були записані з травня 2018 до червня 2019 року в межах проекту Українського інституту національної пам’яті “Усна історія АТО”.  Укладачі книги – працівниці Українського інституту національної пам’яті Тетяна Ковтунович і Тетяна Привалко.

Comments are closed.