Кабінет Міністрів України через пандемію заборонив в’їзд до країни іноземців з 29 серпня по 28 вересня. Таке рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, 26 серпня, повідомляє DW.

“З метою недопущення поширення на території України другої хвилі COVID-19 міністерство внутрішніх справ пропонує внести зміни до постанови Кабміну. Передбачається, на термін дії карантину тимчасово заборонити в’їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, крім певних категорій осіб”, – повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як повідомляє агентство новин Reuters, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив, що однією з підстав для запровадження місячної заборони на в’їзд іноземців стало прохання Ізраїлю запобігти масовому паломництву юдеїв-хасидів до Умані на святкування Рош ха-Шана (юдейського Нового року).

“Ми повинні захищати наших громадян і продемонструвати нашим іноземним партнерам відповідальність”, – цитує агентство Дениса Шмигаля.

Як зазначається, це рішення не стосується іноземців, які зокрема перетинають Україну транзитом, навчаються у навчальних закладах країни, постійно проживають в Україні, визнані біженцями, є працівниками дипломатичних установ, є інструкторами збройних сил держав-членів НАТО або перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я.

Зазначається, що заборона не поширюватиметься на білорусів. Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що для громадян Білорусі необхідно передбачити пом’якшення умов в’їзду до України.

Comments are closed.