Патріарх Російської Православної Церкви Кирило (Гундяєв) особисто поздоровив митрополита так званої УПЦ МП (РПЦвУ), який служить в окупованому Луганську, Митрофана (Юрчука) з 20-річчям архієрейської хіротонії і вручив йому орден Данила Московського.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

Кирило у вітанні зауважив, що Митрофану в минулі роки довелося виконувати різні “відповідальні завдання”. Але тепер московський патріарх радісно відзначив, що у всіх обставинах Митрофан “незмінно прагнув, за призовом апостольським, являти себе працівником бездоганним, що вірно навчає істини”.

 Екс-ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький і митрополит Митрофан. Фото: Аргумент

За ці труди патріарх РПЦ вирішив нагородити Митрофана орденом святого благовірного князя Данила Московського II ступеня.

Варто зазначити, що Митрофан (Юрчук) веде свою діяльність здебільшого на окупованих територіях України – так званій “ЛНР”. У 2015 році Митрофан так відповів про стосунки з “ЛНР”: “Ставлення ЛНР до нашої Церкви цілком лояльне, ніяких труднощів і проблем ми не відчуваємо”.

Митрофан не приховує і прямо заявляє про приналежність РПЦвУ до Московського патріархату: “Звичайно, наша Церква, що належить до Московської патріархії, не дуже радісно сприймається. Нам часто ставлять питання: “Ви якого патріархату?” Якщо говоримо, що Московського, то  трапляються неприємні інциденти стосовно нашого духовенства. Ми намагаємося ці факти фіксувати і звертаємося до керівництва Церкви, до адміністративних органів з проханням, щоб вони наших священнослужителів не кривдили”.

У 2017 році разом із тогочасним ватажком “ЛНР” Ігорем Плотницьким відвідав ярмарок та виставку декоративно-прикладного мистецтва, а також святковий концерт, на якому виступили “кращі творчі колективи “ЛНР”.

Comments are closed.