У неділю, 30 серпня, о 17:00 у всіх храмах і монастирях Білоруської Православної Церкви відбудеться молитва за білоруський народ. Про це йдеться в циркулярному листі за підписом нового Патріаршого екзарха Білоруської Православної Церкви єпископа Веніаміна, митрополита Мінського і Заславського.

Про це повідомляє офіційний портал БПЦ.

“У ці непрості дні збентеження умів і народного протистояння всі ми особливо потребуємо заступництва Пречистої Діви, – говорить екзарх. – Всі ми сповнені сподівання якнайшвидшого заспокоєння смути серед народу нашого, затвердження благословенного миру і спокою. А для цього необхідна соборна молитва всієї Білоруської Церкви. Молитовне єднання у вірі, надії на допомогу Божу і любові у Христі – в цьому наше свідчення про істину, наша сила і надія”.

Глава Білоруської Церкви закликав у дні святкування Успіння Пресвятої Богородиці звернутися до Неї в спільній молитві, попросити миру і благоденства землі білоруської.

Сам митрополит Веніамін в цей день очолить молебень в Свято-Духовому кафедральному соборі Мінська, який, якщо дозволить погода, пройде на прихрамової території.

Comments are closed.