Гендиректор та розробник стартапу Saviors.ai з виявлення зброї та крадіжок Джордж Давіл навчив штучний інтелект думати на основі Біблії короля Якова. Нейромережа зробила декілька своїх пророцтв на тему «Кінця світу», «Чуми» та «Цезаря».

Про це пише The Next Web.

Розробник дав штучному інтелекту ознайомитися з Біблією протягом кількох годин. Потім він налаштував нейромережу так, щоб вона повторила стиль книги, не копіюючи її.

«Цей частково схоже на те, якби дитину закрили в кімнаті тільки з Біблією, відчинили її через 10 років і виявити, що вона навчилася говорити, читати і писати на основі лише Біблії», — розповів Давіл.

Він доручив нейромережі написати три пророцтва на теми: «Кінця світу», «Чуми» та «Цезаря». Чуму вибрав саме через пандемію коронавірусу, кінець світу, оскільки це цікаво, а Цезаря, оскільки це одна з найцікавіших історичних постатей для розробника.

Про кінець світу:

«Кінець днів. І кораблі, які були перед храмом, і він сказав: не очищай їх. І сказав мені Господь: дивись, з самого початку Господь мені прихисток».

Про чуму:

«Чума буде отцями у світі; і він мій народ, щоб він був більш рясним в устах Господа Саваофа».

Про Цезаря:

«Цезаре, і творить кого Господь, посилає тебе в полон Ісуса і дім Юди, і товариство, яке він обіцяв, і вони впадуть від меча і обіцянок людей і блудників, і широта землі не встоїть перед пророками Господа, нашого Бога».

Що ще такого цікавого писав штучний інтелект

У квітні анонімний розробник у сфері штучного інтелекту створив програму, яка «схрестила» Біблію з текстами в БДСМ-стилі. Вийшов твір на 64167 слів під назвою «Помаранчева еротична Біблія» («The Orange Erotic Bible»).

У тексті «Помаранчевої еротичної Біблії» трапляється багато відвертих сцен, але є й більш м’які формулювання, як-от: «І я увіллю в тебе ріку молока, меду, масла, червоного вина й помаранчевого квіту. І тобі не треба мовити ані слова, бо я заполоню двері цього дому: і вип’єш ти молока з ріки».

До речі, Ісус Христос згадується лише раз, а релігійним лідером і засновником християнства називають Хама — в оригіналі Біблії це молодший син Ноя.

Comments are closed.