Очільник РПЦ патріарх Кирило привітав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з днем народження. Привітання опублікували на офіційному сайті Московської Патріархії.

До слів привітання очільник РПЦ висловив переконання, що “подальший розвиток взаємодії Церкви з державними структурами та всіма здоровими силами суспільства буде сприяти духовному та патріотичному вихованню жителів Білорусі”, – зазначив Кирило.

Видання “Духовний фронт України” помітило, що під час читання слів першоієрарха російського православ’я у пам’яті сплила схожа риторика РПЦ та РПЦвУ наприкінці Революції Гідності в Україні.

В ті часи, РПЦ та РПЦвУ також висловлювали свою підтримку Віктору Януковичу і наголошували на необхідності об’єднання “здорових сил суспільства”. Зокрема, в січні 2014 року намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь) казав Януковичу: “Сьогодні Ви несете важкий хрест і Церква з Вами сьогодні до кінця”.

Сьогодні, складається враження, що Кирило сказав Лукашенку те ж саме, лише іншими словами. На Білоруську православну церкву, яка є екзархатом РПЦ в Білорусі, він покладає місію підтримки чинної влади Республіки, зазначає Духовнний фронт.

Comments are closed.