Цього року Умань для святкування єврейського нового року Рош га-Шана відвідають 3 тисячі паломників. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час наради за участі голови Нацполіції Ігоря Клименка та мера Умані Олександра Цебрія.

“За різними підрахунками щорічно в Умань для святкування єврейського нового року приїжджало 30-40 тисяч осіб. Цього року у зв’язку з пандемією місто відвідають близько трьох тисяч осіб. Усі паломники, які прибули в Україну до запровадженої урядом тимчасової заборони на в’їзд іноземців, пройдуть тести на COVID-19”, – сказав Арсен Аваков, повідомляється на сайті МВС.

За словами міністра, під час Рош га-Шана в Умані буде запроваджено технічні обмеження.

“Ми розуміємо всі ризики, які пов’язані зі святкуванням Рош га-Шана. Підрозділи МВС  забезпечуватимуть правопорядок та безпеку на вулицях Умані. Ми зробимо все можливе, щоб ці заходи пройшли спокійно та безпечно”, – додав Арсен Аваков.

Як ми повідомляли, в Умані заборонять роботу нічних клубів, обмежать роботу кафе і ресторанів, а у зоні проведення паломництва хасидів скасують навчання. На в’їзді до міста та довкола місця паломництва встановлять карантинні пункти пропуску.

Уряд разом з силовиками дали відповідні доручення Черкаській обласній державній адміністрації перед святкуванням Рош га-Шана.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram за підсумками засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як відомо, щороку до Умані приїздять тисячі хасидів, які святкують юдейський Новий рік і відвідують могилу свого духовного лідера Цадика Нахмана.

Цьогоріч Рош га-Шана святкується від 18 до 20 вересня.

Comments are closed.