Настоятеля Почаївської лаври РПЦ в Україні (УПЦ МП) жодним чином не покарали за порушення ним карантинних обмежень, хоча було відкрито кримінальне провадження.

Цю ситуацію прокоментував очільник поліції Тернопільської області Олександр Богомол, передає видання 0352.ua з посиланням на “Терміново”.

“Там було порушення карантинних норм, яке могло привести до масового захворювання, коли велика кількість людей зайшла в храм. Але потім ми не відслідкували того масового захворювання”, – пояснив Богомол.

За його словами, з’явилися зовсім інші джерела коронавірусу.

“Були спалахи у церковному хорі, але він зовсім з іншої церкви, потім окремі спалахи по селах. Тому кримінальне провадження було закрите. Але воно дало свій ефект, тому що поліція швидко відреагувала, після цього лавру закрили на карантин і вона досить непогано дотримались карантинних норм”, – зауважив голова поліції.

Нагадаємо, що навесні, коли богослужіння у храмах заборонили, Почаївська лавра РПЦвУ відкрила двері для вірян.

У храмі було скупчення людей, дистанції ніхто не дотримувався, багато парафіян не мали засобів індивідуального захисту, повідомляла поліція. Проте до відповідальності ніхто так і не був притягнутий.

Comments are closed.