Завдяки сприянню керівництва Міністерства внутрішніх справ України та столичної влади митрополит ПЦУ Климент відвідав у лікарні українського активіста, колишнього політв’язня Росії Володимира Балуха.

Про це інформує видання “Гордон” з посиланням на повідомлення у Facebook активістки Наталії Лютікової, яка опублікувала відео із заявою митрополита.

Владика Климент, який був громадським захисником Балуха, каже, що після втручання керівництва МВС та столичної влади йому вдалося потрапити до Балуха в реанімацію.

Дякуємо дуже Рефат Чубаров, Ахтем Чийгоз, Yanina Sokolova, керівництву Нацполіції України та міста Києва та лікарям , що забезпечили можливість реалізувати право на релігійну свободу для Балух Володимир.Вдячна Климент Крим за його віру та самовідданість , і боротьбу за свого парафіянина. Ксенія Буряк , Sergey Savchenko весь день були поряд з Владикою, підтримували його і дочекалися.

Опубліковано Наталею Лютіковою Четвер, 10 вересня 2020 р.

“Ми помолилися, я сподіваюся, що далі Володя піде на поправку, усе, що потрібно, лікарі зробили”, – сказав він.

Нагадаємо, що колинього в’язня Кремля Володимира Балуха в ніч проти 8 вересня побили невідомі у столичному “Гідропарку”. У нього зламані рука і ключиця, також діагностовано тяжку черепно-мозкову травму.

Балуха доправили до лікарні без тями опівдні 8 вересня, ввечері його прооперували, розповідала Геращенко. Уранці 9 вересня стало відомо, що чоловык не отямлювався, його під’єднали до апарата ШВЛ.

У поліції поінформували, що в Балуха під час госпіталізації не виявили телефона та банківської картки. Митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент, який був громадським захисником Балуха, розповів виданню “ГОРДОН”, що жінка, яка виявила Балуха в районі Гідропарку, знайшла на місці події також його телефон і сумку з особистими речами та документами.

Правоохоронці кваліфікували подію як розбій. Офіс президента вимагає швидкого та повного розслідування, не відкинувши політичної версії нападу. У поліції пізніше повідомили, що знайшли сумку, із якої “попередньо нічого не зникло”, правоохоронці шукають свідків нападу.

Балух балотуватиметься на місцевих виборах у Київській області від “Європейської солідарності”.

Фермера Балуха затримали в анексованому Росією Криму після обшуку у грудні 2016 року. Як стверджували у ФСБ, на горищі його будинку виявили набої і тротилові шашки. Адвокати та правозахисники говорили, що Балух став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який було вивішено у дворі його будинку.

У липні 2018 року за сукупністю двох кримінальних справ Балуха засудили до п’яти років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб. (приблизно 4 тис. грн). У своєму останньому слові українець заявив про політичний мотив переслідування.

7 вересня 2019 року Балух повернувся в Україну в межах українсько-російського обміну утримуваними особами.

Comments are closed.