Біля одного з кафе Умані власник встановив табличку з написом “Хасиди не обслуговуються! COVId-19”. Напис продубльовано також на івриті. Поліція вже відкрила кримінальне провадження стосовно цього інциденту.

Як повідомляється на сайті МВС, 11 вересня до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення від виконавчого директора Об’єднаної єврейської громади України про те, що в одному з кафе міста Умані розмістили табличку трьома різними мовами з інформацією, що хасиди в цьому закладі не обслуговуються. За словами заявника, табличка демонструє упереджене ставлення до брацлавських хасидів.

“На місці події слідчо-оперативна група встановила, що дану табличку встановив господар кафе. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що розмістив дану інформацію з метою нерозповсюдження вірусу Covid-19. Речові докази вилучено та направлено на відповідне експертне дослідження”, – зазначають в поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 ККУ (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Comments are closed.