Київська ОДА зареєструвала статути 15 громад Православної Церкви України.

Найбільшу кількість громад ПЦУ зареєстровано в Таращанському районі. Також зареєстровано нові статути громад ПЦУ Ставищенського, Фастівського, Броварського районів і міста Вишгород.

Про це KV стало відомо з розпоряджень №№ 451, 452, 463 про реєстрацію статутів релігійних громад, які підписав голова Київської ОДА Василь Володін 2-4 вересня 2020 року.

Зареєстровано такі парафії Київської єпархії ПЦУ: Михайлівська в селі Веселий Кут, Святителя Миколая Мирлікійського в селі Лук’янівка, Різдва Пресвятої Богородиці в селі Косяківка, Святих Апостолів Петра і Павла в селі Улашівка, Покрови Пресвятої Богородиці в селі Чернин, святого Архистратига Михаїла в селі Велика Березянка, святого Апостола Луки в селі Ріжки, Іоанна Богослова в селі Калинове, Свято Покрова Пресвятої Богородиці в селі Мала Березянка. А також в місті Тараща – Свято Георгіївська парафія.

У Ставищенському районі  зареєстровано статути парафії Різдва Пресвятої Богородиці в селі Гейсиха і парафії Святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна в селищі Ставище.

У селі Півні Фастівського району зареєстровано парафію Святителя Іоанна Златоуста, а у Вишгороді – Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона Переяславсько-Вишневської єпархії.

Ще одна зареєстрована парафія ПЦУ – Преображення Господнього в селі Перемога Броварського району.

Comments are closed.