Українському народові все одно, хто їх президент – єврей, християнин або мусульманин. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю ізраїльському виданню The Jerusalem Post.

«Я ніколи не був об’єктом антисемітських висловлювань, ні під час передвиборної кампанії, ні після того, як був обраний президентом, – зазначив Зеленський, відповідаючи на питання про реакцію простих українців на його єврейське коріння. – Українцям байдуже, є їх президент євреєм, християнином або мусульманином, поки він захищає інтереси українського народу».

За його словами, в Україні немає гострої проблеми антисемітизму. Що стосується недавніх конфліктів з мешканцями Умані, куди паломники-хасиди прибули на святкування Рош ха-Шана, Зеленський запевнив, що жоден випадок не залишається без реакції.

«Ми рішуче засуджуємо будь-які антисемітські атаки, – пояснив він. – Антисемітизм – це отрута, якій немає місця в Україні. Ми дуже тісно працюємо з місцевою владою та представниками єврейської громади України і Умані, щоб захистити паломників. Ми реагуємо на будь-які випадки прояву антисемітської агресії».

Comments are closed.